九江社区

=注册

曾经的

同距都一齐左差唔多一年时间,刚开始开始噶时候抱着玩玩下噶心态.觉得距只不过系一个普通噶女仔,都无乜话点,但后来接触得多左,我发觉我错了,因为我发现自己竟然已经慢慢钟意左她了,距身上有某D野系度吸引我,而且已经到左无法自拔噶地步了,有时我就琳系咩搞到我我甘在乎她、一切只要距喜欢我都愿意为距做、有句话讲得很好“只要你要,只要我有”(虽然我无乜)距讲噶每一句话对视圣旨?(因为我自己认为我一直系个喜欢自由自在噶人,边个都唔使琳管住我,我无古到自己会变得如此的去迷恋一个人)这一切我搞不懂,可能呢D就系爱吧!虽然让我好困惑,我唔知道甘样我该高兴还是该伤心,高兴噶系我稳到我爱的人了,一个让我无法释怀噶人。伤心噶系E+已经分手了,根本就体唔上我,因为我知道自己系一个点样的人,我呢个人就唔多讲了,呵呵。

记得刚分手噶时候,都无乜点,到后来距同第D男仔倾阵计我心里边都好难受,其他噶就唔好讲了,觉得醋味十足,可笑噶系距E+并唔系我边个?我有必要甘咩?我无数次问自己。为了左一D实同自己无关系噶事去伤心去难过,有时真系好憎自己无出息,但就系放唔低,(体到呢度我眼红了,哈哈)
   记得我地刚系一齐.系间房度,就我地两个人,当时就唔好讲有几紧张了,甘冻噶天我竟然流汗,直到送左距翻屋K.先松左口气,直接汗流浃背,回家的路上高兴到我成个细佬甘,一边开车一边唱歌都唔怕比人笑,一直傻笑,到晚上都训唔着,一直处于兴奋状态,每次琳起我都会默默甘笑,或者那就是属于我自己的快乐。
     其实我对距点.有几钟意距,距都多多小小都知道噶,毕竟都带左距翻去见家长了,E+虽然已经分手,距有时稍微对我好DD,我就好开心,所以就让我产生左可以讲系幻想吧,幻想我可以再度拥有距、得到距,但后来证明一切真系只系幻想,距经常话系我琳得太多,意思可以理解为自作多情,我都知,但都系果句,我就系放唔低,不甘心!有D事明知道系错噶,都系要去做,。平常我同距一齐噶时候都系尽量等自己开心,等距都开心,因为我觉得,爱一个人就要距开心,唔理可唔可以系翻埋一齐,虽然有时有D勉强、有D困难,因为毕竟有条刺.因为我噶心大多数的时间都系处于疼痛、委屈的状态下噶,我一般一个人噶时候就会沉默,琳好多野,一个人常常的流泪,一个人想想所发生的一切,感觉自己像个细老仔,哈哈!
   自从分开后我就变成一个特别婆婆妈妈噶人,有无事都发条信息距、倾下计甘什,我现在只系想同距讲:你知唔知,其实我都怕你嫌我烦,但我真系忍唔住想知道你系度做咩,先发信息你,当你回信息我果阵,你知道我有几兴奋?你知唔知,我每次Q你果阵,你唔回我果阵,我有几期待?你知唔知,你每次敷衍我噶时候,我有几失落?你知唔知,你每次唔接我电话噶时候,我有几担心?你知唔知,你每次对我甘冷淡,我噶心有几难过?你知唔知,我为你做噶事,有太多太多你不知道?你知唔知,我爱你?你知唔知…我知,或者你乜都唔知,我知,或者你无琳甘多多,我知,或者你根本无去理会那么微不足到的事!但系,你知唔知你甘做,让我感觉到自己为你做噶事太少了,让我感觉到你无体会到,但呢D感觉微不足到噶事你稍微注意点好吗?因为对于我离讲,真的很重要!
    我承认,今日我流下男儿最重要的眼泪!但我噶眼泪唔系证明我无用,我耐弱!我噶眼泪证明我系真系在乎你!钟意你并唔系系度玩游戏,爱你系真心噶,忘记你我做不到! 爱真系需要勇气!乜系勇气?系哭着让你爱我,或者系哭着让你离开? 我爱你,我愿意包容你噶一切,比你我噶最好!我体唔到你噶黑白美丑,放下矜持,甚至忘记我自己,忘记所有野,只系因为我爱你! 因为爱你,我唔敢再去尝试触摸高贵的你,因为爱你,所以希望你过得快乐,过的更好! 我唔想放弃放弃,因为深爱你!但在系爱情上,我输左! 放唔低你,系我抵死!刚开始就唔应该动情,唔应该该爱你爱得甘深,最后伤害噶系自己! 放弃你,心碎噶选择!可以噶话,我会选择。 有一种爱,明明是深爱,却说不出来!有一种爱,明明想放弃,却无法放弃!有一种爱,明明是煎熬,却又放不下!有一种爱,明知无前路,心却早已收不回来!
      今晚写呢D野,有D系我想对距讲噶,有D系写比我自己,有D系距唔知的,我琳距都唔会知,今晚就写到呢度,仲有好多但我实在系唔想再去回忆,心痛!
[wma]http://zhangmenshiting.baidu.com/data/music/5403280/%E5%8F%AF%E6%83%9C%E4%B8%8D%E6%98%AF%E4%BD%A0.mp3?xcode=071e2d4dcbd109b24bd29ebbbfef7ca5&mid=0.26624077525430[/wma]

该贴已经同步到 小马哥的微博

评分

猪康 + 10 你们谁都没有错,只可怪没缘份,但是你爱她 ...
肥牛牛 + 10 何苦、何必...无论如何,多谢分享!

广告位测试
你只死野,原来系度写黎篇野。。系Q度仲话,写埋D野先,天阿,原来写甘多野阿你、、F了你!

燊机钢贸
原帖由 kpin 于 2011-9-20 01:49 AM 发表
你只死野,原来系度写黎篇野。。系Q度仲话,写埋D野先,天阿,原来写甘多野阿你、、F了你!

呵呵

原帖由 小马哥 于 2011-9-20 01:50 发表

呵呵

不要笑,姐很认真的对你说话。

喜洋洋婚庆
原帖由 kpin 于 2011-9-20 01:52 AM 发表

不要笑,姐很认真的对你说话。

我感觉唔到你噶认真咯

阿小马哥仔,嚟啲只不过系你噶肾上腺素作怪咋,醒醒吧!

我打酱油的…
你哋继续…

原帖由 小马哥 于 2011-9-20 02:00 发表

我感觉唔到你噶认真咯

你感觉不到是正常的,因为你的感觉没了。

原帖由 蒙茶茶 于 2011-9-20 02:02 AM 发表
阿小马哥仔,嚟啲只不过系你噶肾上腺素作怪咋,醒醒吧!

呵呵.每次发帖都有你份.谢谢支持[wma]http://zhangmenshiting.baidu.com/data/music/5403280/%E5%8F%AF%E6%83%9C%E4%B8%8D%E6%98%AF%E4%BD%A0.mp3?xcode=833fb9665f54916c7c370964f995582b&mid=0.70398701615675[/wma]